Professionalisering door Training en Coaching

Ik geef trainingen en coaching op het gebied van Motiverende gespreksvoering, cliëntgerichte gespreksvaardigheden en therapeutische interventies bij leefstijlproblematiek en verslaving. Met name binnen de gezondheidszorg. Ook heb ik ruime ervaring met trainen bij justitie, politie en bank-en verzekeringswezen.

Sinds 2009 ben ik lid van:
-Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) www.motivationalinterviewing.org
-Mint-Ned www.mintned.net

Vanaf 2014 werk ik als maat vanuit de maatschap Habit Pro, een onderwijsinstelling.
Bij Habit Pro kunt u terecht voor scholing en ondersteuning bij het implementeren in de praktijk van:

  • Cognitieve Gedragstherapie bij problematisch middelengebruik
  • Motiverende Gespreksvoering
  • Shared Decision Making
  • Cliëntgerichte vaardigheden
  • Professionele communicatie

Daarnaast is Habit Pro regelmatig betrokken bij diverse projecten en onderzoeken gerelateerd aan deze onderwerpen.

Habit Pro staat voor professionalisering van behandeling en gaat uit van de visie dat behandeling van cliënten zoveel mogelijk gebaseerd moet zijn op wetenschappelijke kennis en kunde, aangevuld met Best Practice. En dan hebben we het dus over Evidence Based Practice.

Sinds de introductie van Motiverende Gespreksvoering in Nederland (begin jaren 80) houd ik mij met veel plezier bezig met deze positieve manier van communiceren, gebaseerd op een humanistische benadering en positieve psychologie.

Mijn droom is dat elke professional die gesprekken voert over verandering, bekwaam is in motiverende gespreksvoering en dit naadloos kan integreren met andere interventies.

Ik hecht er waarde aan om samen met collega’s scholing te ontwikkelen. Naar aanleiding van de dalende vaccinatiegraad in 2017 heb ik bijvoorbeeld samen met Riëtta Oberink de training “Een goed gesprek over vaccineren” ontwikkeld. We hebben deze mooie training al vele malen gegeven en hopen dat er nog meer goede gesprekken worden gevoerd in de korte tijd die hulpverleners hebben. En dat dit bijdraagt aan het voorkomen van vaccinatieplicht in Nederland.

logo habit pro

Voor overleg:

Bel 06-42603111

of mail naar vanstralen@habitpro.nl

Voor meer informatie: www.habitpro.nl

logo habit pro
logo mint inc
logo mintned
logo crbko
logo big registratie